à la Carte

Förrätter

Klassisk Löjromstoast á la Fars Hatt, 225:-

Joppes Räksallad, 147:-
Tomat, Sparris, Ägg, Champinjoner

Rostbiff
Carpaccio, 155:-
Kaprisbär, syltad Rödlök, Pepparrot, Basilikaolja

Honungsgratinerad Chevre på Pumpernickel, Valnötter och Ruccola, 135:-

Varmrökt Rosépepparkryddad Lax med Rödbetsmousse och Kavringskrutonger, 155:-

Mixad Sallad med gratinerat Vitlöksbröd, 95:-

Vegetariskt

Indisk Currygryta med Mangochutney, Raita och Basmatiris, 175:-

Kantarellpytt i Panna, 180:-

Lätta Rätter

Hattens Fisksoppa med Örtkryddat Vitlöksbröd, 165:-(som förrätt, 125:-)
Musselsmak, handskalade Räkor, Vitlöksbröd

Kallskänkans Räksmörgås med Löjrom och  syltad Rödlök, 195:

Rågkaka, 200 gr. handskalade Räkor, Löjrom, Ägg, Citron, Majonnäs

Croque Monsieur med Chilimajonnäs och Pommes Frites, 140:-

Hattens  Hamburgertallrik, 165:-
Bacon, Tomat, syltad Rödlök, Ost, Bröd, Pommes Frites

Biff Rydberg, 175:-

Ryggbiff, Lök, Potatis, rå Äggula, Senap

Pappardelle, 165:-

Vitlök, Räkor, Kräftstjärtar och Vitlöksbröd

Dagens Husman, 135:-
Serveras måndag-fredag med Sallad, bröd och Smör

Fiskrätter

Skaldjursfärserad Rödtunga med Hummersås och Duchessepotatis, 245:-

Halstrad Laxfjäril med kall Ishavssås, Citron och Potatistimbale, 219:-

Kokt Torskrygg med Smörsås, hackat Ägg, handskalade Räkor, färskriven Pepparrot och kokt Potatis, 229:-

Kötträtter

Klassisk Oxfilé på planka, 299:-
(Duchesse, Bearnaise, Baconrulle, Grilltomat)

Wienerschnitzel med gröna Ärtor, Citron, Kapris, Ansjovis och stekt Potatis, 199:-

Svensk hängmörad Ryggbiff med Persiljesmör, glaserad Lök och Pommes Chateau, 229:- 

Anka á la Orange med Apelsinsås och Potatiskroketter, 219:-

Vildsvinskarré med Viltgräddsås, Gelé och Persiljeslungad Potatis, 209:-

Dessert

Glasscup á la  Fars Hatt, 125:-
Vanilj- Apelsin och Chokladglass, Bärsås, Vispgrädde och Knäckflarn

Smuläpplepaj med krämig Vaniljsås, 120:-

Friterad Camembert med Hjortronsylt och friterad Persilja, 135:-

Lingonparfait smaksatt med Gin, Kolasås, vispad Grädde och Päronflarn, 122:-

Kallskänkans hemlagade Tryffel med Bärsås och vispad Grädde, 87:-

Allergier:
Tveka inte att fråga våra medarbetare om innehållet i våra olika rätter.